divendres, 16 de gener de 2009

(Maragll dimissió) Campanya de suport a Palestina. Bus Ateu, en marxa

Temes: Mobilització total per Palestina, Intent fallit d'empresonament d'un antifeixista detingut el 98, La proposta de llei de Som lo que sembrem, al febrer, Trobada europea de centres socials a Bcn i Terrassa, la campanya "bus ateu" es posa en marxa, Protegim l'Horta de Lleida campanya d'al·legacions, notícies breus

Ubicacions: Girona, Tortosa, Alacant, Molins de Rei, Mataró, Castelló, València, Palma de Mallorca, Cervera, Vilafranca del penedés, Sants, Sabadell, Terrassa, Lleida, Aldaia, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú[1. Mobilització total per Palestina]
L'exèrcit Israelià ja ha provocat més de 600 morts i milers de ferits. El passat dia 4 de gener a més, iniciava l'atac als palestins per Terra.
Les concentracions de suport al poble palestí s'han extés al llarg del territori, amb milers de manifestants arreu. Aquí en teniu un llistat de les que es van fer els primers dies de l'any
i actualització de les noves convocatòries.
A hores d'ara en sabem aquestes
# GIRONA: dimarts 6 de Gener a les 20h Plç del Vi i dissabte 17 de Gener a les 12h manifestació Pl. Catalunya
# TORTOSA: 6 de gener concentració a les 18h a la Pl del Mercat.
# ALACANT: dimecres 7 de gener a les 20h escales del Jorge Juan
# MOLINS DE REI: dijous 8 de gener a les 20h a la pl/ de la creu.
# MATARÓ: dijous 8 de gener a les 19h davant de l'ajuntament.
# CASTELLÓ: Concentració divendres 9 a les 19h a Pl Maria Agustina
# VALÈNCIA: dissabte 10 de gener a les 18h concentració al Consulat Americà i manifestació el dissabte 17 a les 18h a Pl St. Agustí
# PALMA: dissabte 10 de gener manifestació (falta concretar hora i lloc)
# CERVERA: Dissabte 10 de gener. 20.30 Cervera amb Palestina, Concentració a la Plaça major.
# I especialment destaquem la MANIFESTACIÓ dissabte 10 de gener a Pl. Universitat, a les 17h de Barcelona en que es demana a milers de persones a sortir al carrer amb els lemes "Aturem la massacre a Gaza! i Boicot a Israel.
Vora de 120 entitats han signat ja el manifest "Prou complicitat amb la massacre del poble palestí" on es reclama: prou comerç d'armes amb Israel, Boicot als productes Israelians (Llista de la no compra) i suspensió de les relacions comercials que hi té el govern català. Les entitats signats es neguen a l'exercici deshonest d'equiparar les parts en conflicte perquè Israel és la força invasora i Palestina el país ocupat i perquè la desproporció de víctimes és aclaparadora.
Més info: palestina.cat
i Kaosenlared.net

[2. Intent fallit d'empresonament d'un antifeixista detingut el 98]
Aquesta matinada els mossos han detingut a Vilafranca del Penedès, en David, un manifestant detingut durant la protesta del 12 d'octubre de l'any 1998. Va ser condemnat pel jutjat penal 15 de Barcelona i avui ha ordenat el seu ingrés a presó al·legant que tenia antecedents per insubmissió al servei militar. La resposta social ha estat molt ràpida i finalment el Jutge del Penal 13 de Barcelona ha decidit entrar amb raó, i davant les diferents peti-cions d'indult signades per ajuntaments i el mateix Parlament ha suspès l'ordre d'ingrès a presó contra un dels tres anti-feixistes vilafranquins sobre els que pe-sa-va l'amenaça d'empresonament. Encara que de moment aquesta resolució nomès afecta el David, s'espera que en els propers dies en Jordi i el Carles també es vegin beneficiats per la mesura. A pesar d'això, els jutjats ja han començat les dilgències per tal de cobrar la indemnització de 112.000 de les antigues pessetes que els condemnats han de pagar al policia ferit la manifestació del 12 d'octubre de 1998, en cas de que no paguessin, els joves antifeixistes podrien veure les seves nòmines o propietats embargades. Diferents assemblees han estat convocades a Sants, Sabadell i València per organitzar-se a partir d'aquests nous fets.
Més info: barcelona.indymedia.org

[3. La proposta de llei de Som lo que sembrem, al febrer]
Mentre Som lo que Sembrem per una Catalunya Lliure de Transgènics celebra la seva IX Assamblea a Sabadell aquest diumenge dia 11 de gener.
la proposta de llei entra al febrer al Parlament i continuaran els contactes amb els polí­tics, després de les reunions mantingudes al novembre, i els lots de "regal" que es van portar al Parlament per cadascun dels diputats, amb la informació sobre la situació als camps catalans i l'argumentari basat en més d'un centenar de referències científiques. Alhora S'estan engegant les campanyes a Barcelona i al Vallés així­ com arreu del territori per declarar municipis, botigues etc lliures de transgènics, així­ com la difusió de la campanya de sembra del panis ecològic a la primavera.
Contacte: Iolanda, iverdugo@adenc.cat tel. 93 717 18 87
Més info: somloquesembrem.org

[4. Trobada europea de centres socials a Bcn i Terrassa]
Després d'un procés d'articulació que ja porta uns anys, diversos centres socials compartiran les seves experiències i anàlisis a Barcelona i Terrassa, durants els propers dies. Nombrosos projectes de centres socials emergents estan experimentant profundes mutacions, noves formes d'actuar a l'espai urbà. La ciutat és avui un laboratori per a noves tipologies de centres socials: com universitats embrionàries, com prototipus naixents de biosindicalisme per a reclamar nous drets socials i urbans i també com processos autònoms intentant configurar noves formes d'organització cooperativa A la primera trobada, organitzada per Exit-Bcn i l'Ateneu Candela del 8 al 10 de gener del 2009, es discutirem noves formes de sindicalisme en el marc Europeu, i les estratègies dels projectes autònoms per als recursos i la recaptació de fons.
Més info: enfocant.net

[5. La campanya "bus ateu" es posa en marxa]
Ateus de Catalunya, juntament amb la Unión de Ateos y Librepensadores (UAL), organitzacions promotores de la campanya, "Bus Ateu" al tancament d'aquesta edició després d'uns dies de funcionament han aconseguit recaptar més de 4.500 € i que, de seguir aquest ritme, aviat podran garantir la presència d'autobusos amb el lema de la campanya també en altres ciutats de l'estat. La iniciativa ve de Londres on ja s'ha difós amb èxit.
La campanya començarà el proper dia 12 de gener a Barcelona amb dues lí­nies d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona que portaran la publicitat esmentada. En els propers dies a través del web es donaran a conèixer els números de les lí­nies d'autobusos que aviat lluirà l'eslògan ateu. Aquesta campanya també vol servir per promoure valors com la llibertat de pensament, la reflexió individual i la confiança la intel · ligència de l’ésser humà per crear un sistema moral i per organitzar la societat en base a la raó i la justícia, la cooperació i la solidaritat.
Més info: busateu.org

[6. Protegim l'Horta de Lleida, campanya d'al·legacions]
La Plataforma Protegim l'Horta de Lleida va néixer l'any 2005 amb la finalitat de sensibilitzar d'aquest espai agrícola i natural que singularitza la ciutat de Lleida i amb motiu de l'amenaça que una nova infraestructura la clivellés pel mig. Després d'haver assumit uns compromisos amb aquest espai, la Paeria, ha fet públics els estudis dels traçats de la Variant Sud (connexió oest) sense tenir en compte aquells compromisos, posant en greu perill l'Horta. Ara, la Plataforma està recollint al.legacions contra els nous traçats. És per això que podeu baixar-vos un model, el podeu fer arribar a qualsevol oficina de la Generalitat abans del dia 23 de gener, o fer-les arribar a la Plataforma Protegim l'Horta , Partida Rufea, 151. 25194 de Lleida.
Més info: hortalleida.com

[7. Notícies breus]
*10-G 50 anys de Revolució a Cuba. 17h. Passi de la pel·lícula "Che, el argentino" 19h. Xerrada "Present i futur de Cuba" i més. Organitza: Assemblea de Joves de Sants (AJS-CAJEI)
* Neix l'Ateneu d'Aldaia a l'Horta de València. C/ Adolf Sáez nº 21. L’Ateneu d’Aldaia vol esdevenir un espai físic de trobada entre persones mogudes per diferents inquietuds, ja siga des d’un plànol nacional, social, ecològic o sexual.
* 10-G 17.30 Conferència i debat sobre els medis contrainformatius al Vendrell, amb alasbarricadas.org i la Directa. A l'Ateneu Popular la Trinxera.
* 10-G Concentració de suport a en Karim, condemnat després de la manifestació contra la crisi del 29N. Serà a la plaça de la vila de Vilanova i la Geltrú a les 19.00.
* Del 12-G al 19-G a Mallorca, les Festes Populars de Ciutat...a ritme de revolta!! La recent constituida Coordinadora de festes populars presenta un calendari ple d'activitats.

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada